"KAKO BITI U ISTOJ PROSTORIJI, KAKO DISATI ISTI VAZDUH?" Sestra ubijenog Dalibora se oglasila nakon suđenja Blažiću
Dalibor i Suzana, Foto: Društvene mreže

MASOVNO UBISTVO

"KAKO BITI U ISTOJ PROSTORIJI, KAKO DISATI ISTI VAZDUH?" Sestra ubijenog Dalibora se oglasila nakon suđenja Blažiću

Uroš Blažić doveden je u Viši sud u Smederevu sa pancirom i lisicama na rukama i nogama

Objavljeno:

Suzana Ranković, rođena sestra Dalibora Todorovića, koji je tragično ubijen u masakru u Duboni, oglasila se na društvenim mrežama nakon incidenta koji se dogodio neposredno pre početka suđenja Urošu Blažiću u Višem sudu u Smederevu.

- Većina njih ga ne poznaje i nikada ga nije videla. Verovatno im je, posle 4. maja, ovo bio jedan od najtežih dana, od svih teških koje svakodnevno preživljavaju. Znali su da će im biti strašno i pokušavali su da se psihički pripreme za to. Ali kako? Kako biti u istoj prostoriji, kako disati isti vazduh, kako pogledati ubicu svoga deteta? Kako pogledati monstruma koji je ubio: Daču, Milana, Kristinu, Pecu, Nemanju, Lazu, Acu, Nikolu… Onoga koji je naneo užasne, jezive povrede od kojih se još uvek oporavljaju: Andrijana, Nemanja, Jovan, Miloš, Anđela, Nevena, Ivan, Mile, Jovica - napisala je neutešna sestra.

1 / 3 Foto: Drustvene Mreže

Policija svojim telima zaštitila Uroša Blažića

Uroš Blažić doveden je u Viši sud u Smederevu sa pancirom i lisicama na rukama i nogama. Samo nekoliko trenutaka nakon što je masovni ubica kročio u sudnicu, gde su se nalazile porodice ubijene i ranjene dece, emocije su kulminirale, te su svi prisutni nasrnuli na Blažića! Situacija u sudnici brzo je izmakla kontroli nakon njegovog ulaska, izbijajući u pravi haos.

Uroš Blažić, u pratnji desetak čuvara, zajedno sa ocem Radišom, sproveden je u sudnicu spuštene glave dok je sve vreme gledao u pod.

- Blažić je napravio samo par koraka u sudnici, a svi oštećeni koji su se nalazili unutra - otprilike 70 ljudi, ustali su sa stolica i krenuli ka Blažiću. Ovo je bio prvi susret sa ubicom njihove dece i roditelji nisu mogli da kontrolišu svoje emocije, što je i potpuno očekivano i opravdano - navodi očevidac.

Na vratima se pojavio Blažić, spuštene glave, sa pancirom, obrijan, ošišan i potpuno sređen, što je posebno pogodilo roditelje.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

"Kome se ovde sudi? Što više nisi toliko hrabar?"

- Sve se odigralo u par sekundi, čula se buka, galama, lomnjava. Počele su da padaju stolice i da se lome klupe. Roditelji nisu mogli da se suzdrže. Svi zajedno su pokušali da dođu do ubice njihove dece, međutim, policija je svojim telima zaštitila Blažića - opisuje očevidac.

Naglašava da su policija i sudski stražari odmah reagovali i trčećim korakom odveli Blažića i njegovog oca iz sudnice. Oni su trčali sa pancirima i okovima na rukama i nogama, dok su se sve vreme okretali da vide da li ih neko od roditelja ubijene dece prati.

- Policija je stala na vrata i zabranila roditeljima ubijene dece da napuste sudnicu dok Blažića ne odvedu na sigurno. Sve to je bilo jako mučno i tužno gledati. Roditelji su izbezumljeno vikali: "Kome se ovde sudi? Da slušamo koliko metaka je sasuo u našu decu! Što više nisi tako hrabar? Streljao nam je decu!" - ističe sagovornik, dodajući da su neutešni roditelji jedva stajali na nogama.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso / Blic / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.